fbpx
bijela sobna vrata

Bijela sobna vrata – zašto je baš bijela najpoželjnija boja?

Inter casa u svojoj ponudi ima više od 10.000 sobnih vrata bijele boje, različitih podtonova, materijala, tekstura, tipova otvaranja, veličina i stilova – dovoljan izbor za uspješno uređenje svakog projekta.

Bijela sobna vrata najprodavanija su vrata jer je to siguran izbor, koji će se uklopiti u mnoštvo stilova uređenja. Kod nas ih možete pronaći u više od 10.000 različitih modela, izrađenih od različitih materijala, tekstura, podtonova, veličina, tipova otvaranja i okova. Tako da sa sigurnošću možemo tvrditi da možemo zadovoljiti bilo koji projekt uređenja interijera.

Pri odabiru vaših bijelih sobnih vrata slobodno zatražite pomoć našeg stručnog osoblja, oni će vam uvelike olakšati izbor, organizirati dostavu i ugradnju vaših vrata.

Bijela sobna vrata

Pri odabiru bijelih vrata obratite pozornost na nekoliko bitnih stvari: prisutnost prirodnog svjetla, podton bijele boje i stil uređenja. Bijela boja je jako reflektirajuća; u sobama sa puno svjetla još će više posvijetliti prostor i stvarati blještavilo. U prostorijama koje obiluju dnevnim svjetlom bolje je koristiti bijelu s malo boje, jer ako je čista zasićena bijela, moglo bi vam smetati koliko blješte.

U velikoj većini situacija bijela dolazi s podtonom, koji, iako su suptilni, imaju jako veliki utjecaj. Upravo tu se događaju najčešće greške. Kod odabira bijelih sobnih vrata treba prvo procijeniti da li je bijela topla ili hladna. Što god da je, najsigurnije je pratiti taj ton ako niste baš iskusni dizajner interijera koji zna što radi. Kada govorimo o stilu, odabir vrata treba biti usklađen sa zidovima, namještajem i podovima.

 

Bijela sobna vrata visoki sjaj
Bijela sobna vrata lakirana u visoki sjaj – Pivato, kolekcija Inversa, model Liscia 114.

Klasična bijela vrata

Klasična bijela sobna vrata su stvarno bezvremenska i lako se kombiniraju uz veliki broj različitih stilova. Odlikuju ih pantografirani, reljefno ukrašeni motivi, izrađeni od punog drva ili ploča. U Pivato liniji klasičnih vrata možete pronaći jedanaest različitih vrsta reljefnih ukrasa.

Odlično se kombiniraju s parketima postavljenim u riblju kost, mozaik parketima, terazzo ili mramornim podovima, te pašu uz klasični, skandinavski, romantični, mediteranski, francuski, kolonijalni, shabby chic, helenistički preporod, boemski i eklektični stil uređenja.

klasična bijela sobna vrata
Bezvremenska bijela klasična vrata – Pivato, linija Legno, kolekcija Dinamica, model Tosca 190.

Moderna bijela vrata

Moderna bijela sobna vrata dolaze nam u različitim teksturama, bez ili s minimalističkim ukrasima. Ukrasi su izvedeni tehnikom graviranja, dubljih ili plićih geometrijskih linija, te implementacijom metalnih ukrasa, kave imamo, primjerice, u Pivato liniji Opera50.

Bijela moderna vrata su elegantan, nenametljiv i fleksibilan element, jer zbog svog neutralnog izgleda ne opterećuju prostor, već ga skladno nadopunjuju. Osim modernog i suvremenog stila uređenja, moderna bijela vrata lako će se uklopiti i u skandinavski, minimalistički, tranzicijski i azijski zen stil.

moderna bijela vrata
Moderna bijela vrata s čeličnim umecima – Pivato, linija Legno, kolekcija Opera50.

Staklena bijela vrata

Staklena bijela vrata dolaze u mnogo stilova, ovisno o okviru i dovratniku koji zaokružuju njihov stil. Okviri vrata i dovratnici nude se u izvedbi aluminija, drva ili laminata, u širokoj paleti dimenzija i završnih obrada. Staklena površina može biti manje ili više transparentna, sjajna ili mat, s umetnutom metalnom mrežom ili tkaninom.

Bijela staklena vrata pogodna su za prostore kojima treba više dnevnog svjetla, a pravilnim odabirom okvira i dovratnika stilski se mogu prilagoditi gotovo svim tipovima uređenja.

 

staklena bijela vrata
Staklena bijela vrata – ADL design, kolekcija Piana (lijevo) i Style (desno).

Filomuro bijela vrata

Bijela sobna vrata bez štoka, filomuro vrata, stvaraju besprijekornu, modernu i umirujuću estetiku.

Dobro pristaju i velikim i malim prostorima, jer se njihovom ugradnjom postiže potpuna linearnost koja ne ometa uređenje i vizualno proširuje prostor.

Kod filomuro vrata vratni panel može biti jednostavan ili pak ukrašen s manje ili više ukrasa, pa se stilski, ovisno o izvedbi vratnog panela, kao i staklena, mogu uklopiti u svaki stil uređenja, od modernog, suvremeni, hig-tech, azijski zen, minimalistički stil, pa sve do klasičnog stila uređenja.

filomuro bijela vrata
Filomuro bijela vrata – Pivato, linija Innova, kolekcija Leggera, model 144, bijela teksturirana (bianco trama).

Bijela sobna vrata velikih dimenzija

Bijela sobna vrata velikih dimenzija, vrata pune visine, dolaze s različitim tipovima otvaranja i ostavljaju dojam pokretnih zidova, pogotovo kada dolaze u maksimalnim dimenzijama. Zbog svog neutralnog izgleda ne opterećuju prostor i nude upečatljiv efekt preobrazbe prostora.

Mogu se lako uklopiti u moderni, suvremeni, high-tech, minimalistički, eklektični, skandinavski i azijski zen stil uređenja.

klizna bijela sobna vrata
Bijela sobna vrata velikih dimenzija –  ADL design kolekcija Tesa, jasen, bijela, lakirano, 4760×2700 mm.

 

Scroll to Top
Scroll to Top