fbpx
Kazete za klizna vrata - Eclisse

Kazete za klizna vrata – Eclisse

Eclisse je sinonim za superiornu, međunarodno nagrađivanu kvalitetu, koja vas nikad neće iznevjeriti – lagana montaža, čvrstoća, inovativnost i pouzdanost, glavna su obilježja ovih sistema.

Eclisse kazete za klizna vrata mogu se ugraditi i na zidove od opeke i na pregrade od gipskartonskih ploča. Ovaj svestrani sustav vam omogućuje ugradnju kliznih vrata od stakla, drva ili druge završne obloge prema vašem izboru.

Vrata mogu biti kakva god želite. Otvaranje može biti klasično ili na senzor, s magnetnom bravom, sa zaključavanjem ili bez… Ugradnjom akustičnog panela visoke zvučne izolacije, postižete eliminaciju buke od 38 dB.

Eclisse kazete za klizna vrata ugrađuju se brzo i jednostavno. A zahvaljujući vodilici na izvlačenje, kretanje je bešumno u svim uvjetima i kroz dugi vremenski period, jer su površine na kojima klize ležišta uvijek zaštićena od prašine. To su vrata koja ne zapinju!

Zašto odabrati klizna vrata?

Klizna vrata štede prostor. Klasična vrata zahtijevaju slobodni prostor za otvaranje, dok kazete za klizna vrata to ne trebaju. Izračuni pokazuju da se u prosječnom domu korištenjem kliznih vrata umjesto klasičnih može dobiti više od 8% površine. Znači da se u stanu od 100 m2 pojavljuje 8 m2 ekstra prostora!

Eclisse kazetni sistemi za klizna vrata dio su zida i vaša vrata bez naprezanja „nestaju“ u zidu te vam na taj način ostavljaju više iskoristivog prostora. Na tom dijelu iskoristivog prostora bez zapreke možete postaviti prekidače, utičnice ili rasvjetno tijelo, ali i objesiti sliku ili viseće elemente namještaja.

UNICO – kazete za jednokrilna klizna vrata

Unico je pogodan za sve prostorije u kući ili poslovnom prostoru. Idealan za uredske prostore, sobe, kupaonice, ostave, ormare, hodnike, tavanske prostore, … U situacijama ograničenog prostora, Unico vam uvijek omogućuje kvadrat više.

Ovaj sistem nudi dodatke za lako i bešumno otvaranje i zatvaranje, automatsko otvaranje i zatvaranje, klik sistem za izvlačenje vrata. Akustični panel za zaštitu od buke. Robustan i čvrst aluminijski profil protiv deformacije vrata, kao i opcija ugradnje dizalice za osobe s invaliditetom ili akustičnog panela za zaštitu od buke, ovaj sistem čini iznimno prilagodljivim raznim uvjetima i time pogodnim za razne namjene.

Unico kazete za jednokrilna vrata namjenjena su otvorima širine 600 do 1200 mm i visine od 500 do 2600 mm.

LUCE UNICO – kazete za jednokrilna klizna vrata

Luce Unico omogućuje vam umetanje u zid elektro razvodnika, termostata, elektro priključaka i kablova telefona, kako bi ostali u blizini prolaza i nadohvat ruke. Sistem je idealan za manje apartmane, stanove, poslovne prostore…, gdje je omogućuje maksimalnu praktičnost i maksimalnu iskoristivost zida.

Kazete za klizna vrata Luce Unico opremljene su istim dodacima kao i sistem Unico, a namijenjen je otvorima širine 600 do 1300 mm i visine od 1000 do 2600 mm.

ESTENZIONE – kazete za dvokrilna klizna vrata

Estensione kazetni sustav za dvokrilna vrata omogućuje vam da jednostavnim pokretom povezujete ili odvajate prostore. Treba vam veliki prostor za večeru s prijateljima, ali volite da dnevno kuhinja i blagovaona funkcioniraju odvojeno? Rješenje vam nudi Estensione. Za sve situacije koje zahtijevaju odvajanje prostora po potrebi korisnika.

Estezione sistem nudi dodatke za lako i bešumno otvaranje i zatvaranje, automatsko otvaranje, klik sistem za izvlačenje vrata, set za ugradnju staklenih vrata s dovratnikom, ugradbenu vješalicu i aluminijski profil protiv deformacije vrata. Namijenjen je otvorima širine 1200 do 3000 mm i visine od 1000 do 2900 mm.

LUCE ESTENZIONE – kazete za dvokrilna klizna vrata.

Luce Estenzione kazetni sustav za dvokrilna klizna vrata s dodatnom mogućnosti racionalizacije prostora, kombinacija je vrhunske funkcionalnosti i estetike. Luce Estenzione omogućuje ugradnju do 5, maksimalno 10 električnih kutija po jednoj strani (ukupno maksimalno 20 s obje strane), ovisno o tome jesu li vrata jednostruka ili na preklapanje. Idealno i za poslovne prostore.

Estezione Luce je obogaćen istim dodacima kao i sistem Estenzione, a namijenjen je otvorima širine 1200 do 3000 mm i visine od 1000 do 2900 mm

SYNTESIS – kazete za nevidljiva klizna vrata bez štoka

Suvremeni koncept dizajna interijera tretira vrata kao dio namještaja/zida, čineći ih gotovo nevidljivim u prostoru. Okvir vrata više nije uočljiv, čime se ostvaruje potpuno vizualno sjedinjenje s plohom otvora.

Syntesis kolekcija stvorena je za prostore koji daju maksimalni efekt iznenađenja. Idealno za odvajanje poslovnog prostora, za male stanove, garderobe, nusprostorije i sve prostore koje želite sakriti i otkriti po potrebi.

Syntesis dolazi u četiri varijante:

  1. SYNTESIS® LINE – kazete za jednokrilna klizna vrata bez štoka. Za otvore širine 600 do 1500 mm i visine od 1000 do 2900 mm.
  2. SYNTESIS® LINE ESTENSIONE – kazete za dvokrilna klizna vrata bez štoka. Za otvore širine 1200 do 3000 mm i visine od 1000 do 2900 mm.
  3. SYNTESIS® LUCE – kazete za jednokrilna klizna vrata bez štoka s ugradnjom električnih elemenata – do 5 kom. Za otvore širine 600 do 1500 mm i visine od 1000 do 2900 mm.
  4. SYNTESIS® LUCE ESTENSIONE – kazete za dvokrilna klizna vrata bez štoka s ugradnjom električnih elemenata – do 20 kom. Za otvore širine 1200 do 3000 mm i visine od 1000 do 2900 mm.

Ovaj sistem nudi dodatke za lako i bešumno otvaranje i zatvaranje, klik sistem za izvlačenje vrata, aluminijski profil protiv deformacije vrata, ugradbenu vješalicu.

EWOLUTO SCORREVOLE – kazete za klizna vrata za najteže zadatke

Ovaj sistem nudi uistinu maksimalno iskorištenje prostora, bez ikakvih prepreka u uređenju i opremanju. Ewoluto Scorrevole omogućava vam fiksiranje tereta na poziciju zida u kojem se skrivaju vrata, primjerice postavljanje zidnih elemenata ili namještaja, kao i pomagala za osobe s invalititetom.

Namijenjen je samo za čvrstu gradnju, a osigurava maksimalno opterećenje do 360 kg. Idealan za kuhinje i prostore posebne namjene, kupatila, bolnice, domove za starije…

Dostupan je u izvedbi s jednim ili dvoja vrata:

  • EWOLUTO® SCORREVOLE – kazeta za jednokrilna klizna vrata, za otvore širine od 600-1200 mm i visine od 1000 do 2400 mm
  • EWOLUTO® SCORREVOLE ESTENSIONE – kazeta za dvokrilna klizna vrata, za otvore širine od 1000-2400 mm i visine od 1000 do 2400 mm.

Ewoluto Scorrevole liniju prate dodaci za lako i bešumno otvaranje i zatvaranje, automatsko otvaranje i zatvaranje, a tu je još i klik sistem za izvlačenje vrata, aluminijski profil protiv deformacije vrata, ugradbena vješalica, set za ugradnju staklenih vrata s dovratnikom. Dok sistem Ewoluto Scorrevole za jednokrilna vrata ima još i opciju za ugradnju dizalice za osobe s invaliditetom i akustičnog panela za zaštitu od buke do 38 dB.

TELESCOPICA – kazeta za paralelna klizna vrata

Eclisse Telescopica omogućuje umetanje dvoja do četvoro paralelnih vrata, koja klize unutar istog okvira. Teleskopska klizna vrata pružaju maksimalno pregrađivanje prostora uz minimalnu površinu zida potrebnu za ugradnju kazete za klizna vrata. Debljina zida s ugrađenom kazetom iznosi samo 180 mm.

Sistemi Telescopica omogućuju jednostavno i lako rukovanje, brzo pretvaranje prostora iz otvorenog u podijeljeni i obrnuto. Idealni su za dnevne sobe, blagovaonice, sobe/sale za sastanke.

Na raspolaganju su vam amortizer za lako i bešumno otvaranje i zatvaranje, aluminijski profil protiv deformacije vrata i ugradbena vješalica.

CIRCULAR – kazeta za zakrivljena/zaobljena klizna vrata

U arhitekturi se često se koriste zaobljene zidne površine za stvaranje složenih oblika, naglašavanje fluidnosti i unošenje dinamike u prostor. Eclisse Circular pruža rješenje za zaobljene zidove, omogućujući ugradnju jednokrilnih ili dvokrilnih zaobljenih kliznih vrata na nestajanje. Moguće ga je kombinirati s bilo kojim vratima, a idealan je za poslovne prostore, turističke i ugostiteljske objekte – vile, hotele, restorane, spa centre, klubove…

  • CIRCULAR UNICO za otvore širine od 600–1200 mm i visine od 1000-2600 mm i visine od 1000-2600 mm, za radijus zakrivljenosti 1000 do 5000 mm.
  • CIRCULAR ESTENSIONE za otvore širine od 600–1200 mm i visine od 1000-2600 mm, za radijus zakrivljenosti 1000 do 5000 mm.

UNILATERALE – kazete za dvoja suprotna klizna vrata

Unilaterale nudi rješenje za ugradnju dvoja kliznih vrata za susjedne prostorije u jednu kazetu. Ovaj Eclisse sustav u jednom kućištu ujedinjuje dvoje paralelnih vrata koja nasuprotno klize.

Pokazalo se to kao idealno rješenje za iskorištavanje uskih prostora hodnika i ulaza, čest slučaj u stanovima i poslovnim prostorima, hostelima, manjim apartmanskim jedinicama i sl.

Unilaterale prate amortizeri za lako i bešumno otvaranje i zatvaranje, klik sistem za izvlačenje vrata, set za ugradnju staklenih vrata s dovratnikom, aluminijski profil protiv deformacije vrata i ugradbena vješalica.
Za otvore širine od 600 + 600 mm do 1000 + 1000 mm i visine od 1000 do 2600 mm.

NOVANTA – kazete za klizna vrata na preklop

Ne volite harmonika vrata, a ona vam se nude kao jedino rješenje za zatvaranje? Ne brinite, Eclisse Novanta okvir vrata za podijeljeno krilo elegantna je zamjena za harmonika vrata.

Idealno rješenje za izrazito male prostore, u slučajevima kada prostor ne dozvoljava ugradnju kliznih, niti običnih vrata. Jednostavna uporaba, lako održavanje i čišćenje, visoka estetska vrijednost. Za otvore širine od 600 do 1200 mm i visine od 1000 do 2600 mm.

Scroll to Top
Scroll to Top