fbpx
ADL design Japo

ADL design – nove kolekcije vrata 2022.

ADL design je u 2022. lansirao četiri nove kolekcije vrata, sve su impresivne, a jedna je osvojila i nagradu prestižnog sajma Salone del Mobile Milano – od sada su i u našoj ponudi

 

 

ADL design po svojim je vratima poznat na međunarodnom tržištu, gdje slovi za jednog od najvažnijih igrača na tom polju. Njihova vrata spoj su vrhunskih tehnoloških rješenja, materijala i visoke estetske kvalitete, stoga su omiljena kod arhitekata i dizajnera interijera.

Izdržljivi aluminij u kombinaciji s različitim materijalima od raznih vrsta stakla, preko kamena, metalne folije, porculanskog kamena, keramike pa sve do drva pružaju kvalitetna i trajna rješenja i nebrojene dizajnerske mogućnosti. Kolekcija ADL design vrata u 2022. proširena je za četiri nove kolekcije te ih trenutačno ukupno 18, a mi ćemo predstaviti 4 najnovije.

ADL design Japo

Kolekcija Japo dobitnica je nagrade Archiproducts Design Awards 2022. u kategoriji završnih obrada na Salone del Mobile Milano, jednom od najpoznatijih svjetskih sajmova namještaja i dizajna. Na Salone del Mobile Milano izlaže preko 2.000 brendova, a posjeti ga oko 300.000 posjetitelja iz više od 170 zemalja.

ADL design kolekcija Japo inspirirana je fascinantnim japanskim kliznim vratima – Shoji. Japanske klizne pregrade koriste se u tradicionalnoj japanskoj arhitekturi, a rađene su od rešetkastog drvenog okvira sa zaslonom od rižinog papira.

Kolekcija Japo dostupna je s otvaranjima klizna vrata, klizna vrata sa stazom i pivot. Okvir vrata od ekstrudiranog aluminija izrazito je stabilan i čvrst, a staklo debljine 6 mm, otporno na lomljenje, ukrašeno je uzorkom rešetke s obje strane. Klizni sustav potpuno je nevidljiv, nosivosti 120 kg, opremljen je sustavom samokočenja kod otvaranja i zatvaranja.

ADL design Japo
Kolekcija Japo inspirirana je fascinantnim japanskim kliznim vratima – Shoji.

ADL design Mies Double Glass

Mies Double Glass nadopuna je postojeće kolekcije – ADL design Mies Single Glass. Mies Double Glass karakterizira minimalni aluminijski okvir od 18 mm s križnicama od 36 mm s dvostrukim staklom, što vratima i staklenim stijenama daje čistu grafičku eleganciju. Kontinuirani stakleni zid ima mogućnost širokog raspona poravnanja, a može se opremiti kliznim ili zaokretnim vratima.

Aluminijski okviri dostupni su u 7 boja (bijela, aluminij, crna, tamnosmeđa, svijetla bronca, bronca-aluminij i titanij), dok je staklo dostupno u izvedbama transparentno, pjeskareno ili reflektivno i nudi ukupno 10 boja. Mies Double Glass minimalno oduzima prostor i, pored visoke estetske vrijednosti, nudi izvrsnu zvučnu i toplinsku izolaciju.

ADL design Mies
Mies nudi mogućnost širokog raspona poravnanja, a može se opremiti kliznim ili zaokretnim vratima.

ADL design Golden Gate

Kolekciju Golden Gate kombinacija je dva panela koja međusobnim preklapanje stvaraju izrazito osebujan stil. Glavni panel tvore staklene ploče ukrašene aluminijskim letvicama, a drugi je presvučen tkaninom. Staklene ploče (transparentno, pjeskareno i reflektivno staklo) dostupne su u ukupno 12 izvedbi, paneli s tkaninom u osam modernih, neodoljivih boja, dok se aluminijski okvir i letvice mogu birati između osam završnih obrada.

Golden Gate nudi tri tipa otvaranja: klizna, klizna s tračnicom i pivot. Klizni sustav spaja osobnost i naprednu tehnologiju otvaranja koja omogućuje potpuno preklapanje vrata čime se povećava kapacitet otvora i dobiva maksimalna formalna linearnost prolaza. Pivot sustav otvaranja nudi se opremljen s vanjskim dovratnikom i bez dovratnika, ponovno dajući izbor za različita funkcionalna i estetska rješenja.

ADL design Golden Gate
Golden Gate kolekcija kombinira dva panela, koja međusobnim preklapanje stvaraju izrazito osebujan stil.

ADL design Deco

Deco kolekcija reinterpretira fascinantni stil prijelaza stoljeća na suvremeni stil, obilježen minimalističkim elementima i visokom funkcionalnošću. Klizna verzija vrata nudi stalno promjenjive vizualne efekte koji se stvaraju preklapanjem linija tipičnih geometrijskih oblika.

Deco klizna vrata opremljena su naprednom tehnologijom otvaranja koja omogućuje potpuno preklapanje, dok se u opciji pivot otvaranja nude tri različita estetska modela (D1, D2, D3), dajući izbor različitih tehničko-stilskih rješenja.

Izbor staklenih panela je maksimalno otvoren: transparentna, pjeskarena i reflektivna stakla, ogledala, višeslojna stakla s mrežom, sjajna obojena stakla, pjeskarena obojena stakla i višeslojno staklo s tkaninom, daju ukupno 52 različita efekata. Aluminijski okvir i letvice dostupne su u osam različitih boja.

ADL design Deco
Deco kolekcija reinterpretira fascinantni stil prijelaza stoljeća na suvremeni stil, obilježen minimalističkim elementima i visokom funkcionalnošću.

ADL u Inter casa salonima

Zahvaljujući svojim superiornim tehnološko-stilskim odlikama ADL staklene stijene i vrata i kod nas su prepoznata kao vrijedno ulaganje u kreiranju interijera. To je element koji ne samo da funkcionalno i estetski podiže prostor, već mu daje višu dodanu vrijednost.

U prodajnim salonima Inter casa u Rijeci i Zagrebu možete doznati sve o ADL design vratima, u našem Showroomu u Rijeci uživo pogledati njihove modele, stoga zakažite besplatno savjetovanje ili nas posjetite. Bit će nam drago pomoći vam svojim iskustvom i znanjem, jer ovim sustavima staklenih stijena i vratima opremili smo već brojne privatne i poslovne objekte na području cijele Hrvatske.

Scroll to Top
Scroll to Top